De Doelleazen

Feest DJ Act

Wat aanvankelijk begon als grap is inmiddels uitgegroeid tot het populairste partytrio van Friesland: De Doelleazen. Dit zijn twee friese DJ’s (DJ Syb en DJ Ronald) die daarnaast als producers hun mannetje staan. In samenwerking met bekende Friese artiesten reproduceren ze bekende Friese hits en voegen daar een eigen happy hardcore sausje aan toe. Zo zijn onder andere hits van de Friese bands Strawelte, Bricquebec en Hûnekop onder handen genomen evenals liedjes van Friese zangers waaronder Piter Wilkens, Gurbe Douwstra. Er was er bovendien een samenwerking met Syb van der ploeg van De Kast.

Wereldberoemd in Friesland en gegarandeerd feest! De inspiratie van de heren krijgen ze in de eerste plaats van de Party Animals, Paul Elstak maar ook van de grootheden en grondleggers van de happy hardcore Charlie Lownoise en Mental Theo . Samen met de twee figuranten, Appie Gold en Cor Baco bekend uit de videoclips, zorgen De Doelleazen voor een onvergetelijke act waarbij iedereen, van jong tot oud, uit zijn dak kan gaan. Geen feesttent is meer veilig voor dit geweld!

De Doelleazen hebben een aantal covers op single uitgebracht onder hun eigen platenlabel Bughouse Records. Het succes van de eerste single ‘Mem fan Doutzen’ was de aanleiding om nog meer tracks te gaan produceren. De tweede single was dan ook snel een feit. In samenwerking met Bricquebec gaven ze de hit ‘Strjitlizzer’ een nieuw jasje. Achter de schermen wordt er overigens hard gewerkt met nieuwe artiesten aan tracks. Henk Wijngaard is onlangs nog een aantal keren gesignaleerd in de Doelleazen studio en dat geeft meteen de veelzijdigheid van de heren aan. Voor een cafe in de regio maakte de heren “By Melle” en dat werd per ongeluk een dikke hit.

De bezigheden van De Doelleazen blijven niet onopgemerkt in de media. Zo besteden onder andere Omrop Fryslan, Holland FM en 3FM (Giel Beelen, Coen en Sander) regelmatig aandacht aan de jongens. Daarnaast stonden De Doelleazen in 2009 in het voorprogramma van de Party Animals bij Club Q en in 2010 zelfs andersom. Andere succesvolle optredens hebben plaats gevonden bij Aaipop, Bevrijdingsfestival Leeuwarden, Veenhoop Festival, de Fryske Music Night en nog vele andere podia.

De Doelleazen is de vetste Friese party act van dit moment! De Doelleazen boeken